ER DU LEI AV Å SPISE LUNSJ I ENSOMHET?

Savner du å prate med en kollega eller å ha noen hyggelige ansikter å dele lunsjpausen med? Noen å le sammen med over den tabben du nettopp begikk?

Livet med hjemmekontor er supert,
men det det har noen mangler…

Du har mest sannsynlig valgt det selv. Å lage jobben din selv og ha kontor hjemme eller et annet sted. Det å være selvstendig næringsdrivende, frilanser eller gründer har mange fordeler. Du er din egen sjef og kan styre mye av hverdagen slik at det passer med livet ditt.

Samtidig…

Du har ingen å småprate med om de små tingene i hverdagen. Som den siste episoden av den nye hotte serien på NRK. Om den tingen du oppdaget som vil revolusjonere jobbhverdagen din. Eller gleden over at du plutselig har fått flere kunder. Du er litt ensom i jobbhverdagen!

Du er alene i din egen bedrift, som frilanser eller du sitter på et sattelittkontor langt unna kollegaer! Du kan av og til, eller ofte, kjenne deg litt ensom i jobbhverdagen! Og jammen sitter du å surfer mens du spiser lunsj! 

Du tenker at du burde laget noen avtaler slik at du kom deg ut og møtte noen! For du du trenger noen å dele oppturer og nedturer med – ansikt til ansikt! Problemet er bare at du har ikke noe sted å gå for å møte andre i samme situasjon!

Kjenner du deg igjen?

Vet du hva, DU kan gjøre noe med alt dette allerede i dag!

Du kan gi deg selv en møteplass sammen med andre i samme situasjon helt uten å gå ut av døren din. Du kan unne deg et uhøytidelig fellesskap sammen med andre frilansere, selvstendige næringsdrivende og gründere. Du kan få inspirasjon og motivasjon gjennom å engasjere deg i småprat i lunsjpausen eller i en småpause innimellom. Du kan gi deg selv noe å glede deg til!

Tenk deg at du kan logge deg på og vipps så sitter du «rundt et bord» sammen med likesinnede til lunsj flere ganger i uka. Et sted du kan si «Hei, har noen tid til en pause og møte meg om 10 minutter?» eller «Hjelp, jeg står fast med hvordan jeg skal komme videre med salgsteksten min, kan noen bruke 30 minutter sammen med meg på en brainstorm så jeg kommer videre?». Det er jo sånn vi har det når vi jobber mange på et kontor. Vi møtes ved printeren eller på kjøkkenet og slår av en prat. Slike små «printerdater» eller «kaffedater» kan være det som fikk deg til å tenke på den ene brikken som manglet i pusslespillet ditt. Det som løste problemet ditt eller hjalp deg videre. Tenk deg at du kan nyte godt av slike verdifulle øyeblikk ved å bli del av et fellesskap som ønsker og trenger nettopp det.

Hvis du har jobbet på et stort kontor eller i et stort arbeidsfellesskap savner du kanskje To-kaffen på fredager, den tida på dagen og uka hvor alle er innstilit på helg og å ta fri. Der latteren satt løst. Der du kunne få tips til det ultimate spisestedet å sjekke ut eller høre om noe spenennde som skulle skje akkurat den helga. Eller kanskje hadde dere en skikkelig stemingsskaper på kontoret som alltid fikk deg i godt humør? Jepp, du savner de fantastiske kommentarene som kom på trillende bånd og som veltet lattermusklene dine i stillinger du ikke hadde drømt om at de kunne takle.

Det er ikke så lett å være den stemingsskaperen selv når du sitter alene på kontoret eller ved kjøkkenbenken. Uansett hvor morsom du er er det ingen andre som ler…

Det finnes et sånt fellesskap i lille Norge. Et sted der du kan få nye bekjenskaper og nye «kollegaer». DU kan bli med allerede i dag!

Historien om hvordan en planleggingskonferanse
forandret noen litt ensomme hjemmekortorliv

mb_host2016Du kjenner kanskje ikke meg? Jeg er ei helt vanlig jente født på syttitallet. På barneskolen ble jeg kalt klassens mamma. Gjennom hele livet har jeg hatt et veldig aktivt omsorgsgen. Jeg liker at de rundt meg har det bra. Inkludert meg selv. Jeg liker å prøve nye ting.

 Jeg heter Monica Beckstrøm og startet mitt eget firma høsten 2015. Siden jeg alltid har jobbet på kontor med mange andre hadde jeg høy bevissthet om at livet med hjemmekontor var veldig annerledes. Spennende, men likevel annerledes. Jeg digger den friheten jeg har til å styre min egen hverdag og at jeg kan gjøre jobben min hvor som helst bare jeg har internettilgang. Og jeg digger å slippe å kaste bort tiden på bussen eller i kø på vei til og fra jobb.

Likevel er det en annen hverdag enn kontorlivet – det å kle på seg for gå ut av huset for å gå på jobb og å møte andre kolleagaer.

I januar 2016 var jeg på Plan A, en konferanse om å planlegge året for bedriften på én dag. Sammen med mål om øke antall abonnenter på epostlisten, å utvikle et produkt eller tjeneste som kunne gi økonomisk trygghet, kom tanken om å ta ansvar for egen trivsel og sosialt liv i arbeidshverdagen. Et av delmålene mine for 2016 som jeg bestemte den dagen, ble å «Bygge sosialt nettverk og vurdere kontorfellesskap». Jeg ville forebygge ensomhet i gründerlivet og gi meg selv noe å se frem til – HVER uke.

Derfor startet jeg mitt eget Lunchbuddy-prosjekt. Gennom en lukket Facbook-gruppe inviterte jeg andre i samme situasjon som meg selv til å møtes en gang i uka til videosamtale. I starten var de fleste fra gründerfellesskapet Fjellflyt, som jeg er stolt av å få være en del av. Etterhvert kom jeg også i kontakt med andre med samme behov og noen av Lunchbuddyene begynte å anbefalte det til sine venner. For meg og for flere ble disse møtene ukas høydepunkt. Det ble noe jeg så frem til. Jeg fikk nye venner. Jeg oppdaget at noen kom og gikk i gruppa, for noen ganger er man i en mer hektisk fase på jobb og får ikke deltatt så ofte som man ønsker, men det er likevel godt å kunne ha et «kollegafelleskap» i ryggen selv om man jobber alene.

For meg ble det å ta ansvar for egen trivsel og helse er et av de viktigste HMS-tiltakene jeg kunne iverksette som liten bedrift. Etter nesten ett år med jevnlige Lunchbuddy-avtaler kjente jeg på ønsket om at flere skulle få oppleve det samme som oss Lunchbuddyer. At det går an å ha «kollegaer» eller lunsjvenner selv om du jobber hjemmefra eller på et lite kontor. At det ikke koster skjorta.  At det kan berike jobbhverdagen din og gi deg ny energi og motivasjon. Nye venner. Noen å snakke jobb med som ikke blir lei av å høre på fordi de er opptatt av det samme selv. Det samme funker ikke alltid over middagsbordet hjemme.

Alt dette vil jeg gi videre og det var starten på det som i dag er blitt Småprat – et virtuelt «kollegafellesskap» for alle som har lyst å møte noen å spise lunsj med selv om man jobber alene.

Vi som møtes på Småprat er fortsatt Lunchbuddyer eller lunjsvenner om du vil. Det å ha en fast lunsjavtale kan fort bli ukas høydepunkt for deg – slik som det er for mange av oss. Ikke det at du ikke skal dra ut å treffe venner, kunder eller andre til lunsj – det er både lurt og viktig å gjøre – men de færreste av oss har tid til det eller kan ikke unne oss en utelunsj hver dag.

Gjennom en egen lukket Facebookgruppe og ukentlige Småprat-arrangementer på videosamtale, kan du altså oppleve gleden ved å møte likesinnede som du får et lunsjfellesskap med. I tillegg til virtuelle lunsjer kan det også hende at vi har noen fysiske møter på ulike steder innimellom. Som sommeravslutning og julelunsj eller julebord! Nettopp det er jo en mangelvare når man er den eneste i firmaet!

Fordeler for DEG:

Du trenger ikke dra noe sted!
Småprat er et virtuelt fellesskap for lunsj og småpauser. Vi møtes i  medlemsområdet på nettsiden, i en lukket Facebook-gruppe og på arrangementer på videosamtale(enten via smartelefon, nettbrett eller datamaskin) for å spise lunsj og småprate.
Det er lett å få oversikt over det som skjer!

Småprat har både et lukket medlemsområde på nettsiden og en lukket Facebook-gruppe. Her kan medlemmene bli kjent med hverandre og ha rask tilgang til lunsjavtaler, småpauser og andre arrangementer. Som medlem får du din egen profil.

Ønsket er at vi gjennom å bli kjent kan være positive støttespillere for hverandre, enten det er å spre hverdagsglede gjennom positiv deltakelse eller ved å ha noen å forplikte seg overfor hvis du står foran en stor eller uoverkommelig oppgave.

Hver uke har vi noen faste tema i Facebookgruppa og en gang i måneden har lunsjen et litt annet preg, da inviteres ulike gjester til å holde et kort motivasjonsinnlegg. Disse blir tatt opp og ligger tilgjengelig i medlemsområdet på nettsiden.

Ukentlige lunsjavtaler og spontane småpauser!

De faste arrangementene er Lunsj og Småpause – Ta med koppen:

 • Lunsj  2 ganger i uka fra kl 11.30-12.15
 • Småpausen – Ta med koppen annenhver fredag  kl 14.30 -15.00. 
  Da kan du fylle deg en kopp med det du liker best, senke skuldrene og ta siste pause før du går helga i møte.
 • 1. mandag i måneden er det Motivasjonsmandag – da varer lunsjen en hel time(11.30-12.30) og vi får et 10-15 min motivasjonsinnlegg i starten av lunsjen.  Innleggene blir gitt av ulike personer som blir spesielt invitert.

Alle lunsjer og småpauser ligger som arrangementer på nettsiden og i Facebook-gruppa. De legges ut hvert kvartal. Det arrangeres minimum 8 arrangementer pr mnd. Dersom det møter mange til et arrangement vil medlemmene deles opp i mindre smågrupper. Grupper på inntil 6 personer er det ideelle.

Hver tirsdag og onsdag kan medlemmer selv booke spontane småpauser og dele dette i Facebookgruppen og slik at de som har mulighet kan bli med!

Det er lett å koble deg til. Du trenger ikke være et teknisk vidunder!

Alle lunsjavtalene og småpausene foregår via videoverktøyet Zoom. Første gang du bruker det må du installere et tillegg på datamaskinen din. Lenke/URL til videorommet ligger i det enkelte arrangement.

Når du kommer inn i Zoom vil du kunne se alle som er kommet, for din skyld er lyden alltid av når du kommer inn. Den som prater har stort bilde (styres automatisk). En møteleder kan overstyre samtalen om nødvendig.

Du kan få invitasjon til sommerfest, julebord eller andre fysiske arrangementer
Dersom du er den eneste i firmaet ditt kan det godt hende det er en stund siden du sist var på julebord eller sommeravslutning? Slik var det i alle fall for noen av oss. Vi laget derfor vår egen sommeravslutning LIVE. Som medlem i Småprat vil du få mulighet til å delta på slike arrangementer, det vil være egne påmeldinger med betaling og man må selv dekke reisekostnader/overnatting dersom man har behov for det.

Hva betyr et lunsjfellesskap for deg?

Aenean consectetur ipsum ante, vel egestas enim tincidunt quis. Pellentesque vitae congue neque, vel mattis ante.

Lorem Ipsum

Job Role, Company

Aenean consectetur ipsum ante, vel egestas enim tincidunt quis. Pellentesque vitae congue neque, vel mattis ante.

Lorem Ipsum

Job Role, Company

Aenean consectetur ipsum ante, vel egestas enim tincidunt quis. Pellentesque vitae congue neque, vel mattis ante.

Lorem Ipsum

Job Role, Company

Hvem passer det for?

Det passer for deg som:

 • ikke er avhengig av å komme deg fysisk ut av huset/kontoret
 • liker å møte nye mennesker
 • har lyst til å prøve noe nytt, selv om det er skummelt
 • har en datamaskin, nettbrett eller smartphone
 • er sjenert eller ikke
 • ikke har alt på skinner eller som har system på alt
 • bor og jobber i utlandet og savner et norskt jobbfellesskap

Dersom du ikke kan fordra tanken på videomøter eller ikke klarer å prioritere å sette av noen minutter i uka eller måneden så er det kanskje ikke tida for deg akkurat nå. Et fellesskap er som myte annet – jo mer du investerer, jo mer får du igjen.

Vi spanderer lunsj

Det å spise lunsj i et fellesskap er viktig også for barn. Den idelle organisasjonen Star of Hope har også et konsept de kaller Lunsjbuddy, noe jeg ble klar over nesten ett år etter at jeg startet opp mitt lille Lunchbuddy-prosjekt.

Star of hope beskriver sin Lunsjbuddy slik «Som Lunsjbuddy er du med på å spandere skolelunsjen til barn i våre prosjekter over hele verden – på den måten bidrar du til å sikre at de får den maten og næringen de trenger for en dag, måned og år på skolen. Din gave går uavkortet til innkjøp av mat til alle barn på våre skoler. At du er Lunsjbuddy betyr at vi sammen får sikret tilgangen til mat for disse barna i lang tid fremover.»

Vårt virtuelle lunsjfellesskap spanderer en lunsj for 50 kr i Lunsjbuddy-prosjektet for hvert nye medlem i Småprat!*

*Utbetaling skjer hvert kvartal.

Du kan også støtte Star of Hope sin Lunsjbuddy med å følge Lunsjbuddy på Facebook eller ved dele nettsiden deres i feeden din i sosiale medier.

Unn deg et sosialt felleskap i jobbhverdagen. Sett deg selv først for en gangs skyld!
Dersom du ikke trives i jobbhverdagen vil det påvirke bedriften din.
Vi gleder oss til å bli kjent med DEG!

Bli med i Småprat i dag!

Et Småprat-medlemsskap koster kr 599,- måned og dekker alle virtuelle lunsjavtaler og småpauser (minimum 8 stk hver måned). Ved innmelding settes 50 kr av til Star of Hope sitt Lunsjbuddy-prosjekt. Meldlemsskapet er løpende. Du kan når som helst  avslutte  eller pause ditt medlemskap selv.

Som medlem får du:

SOSIALT FELLESSKAP

Med faste lunsjavtaler blir du del av et sosialt fellesskap. Nye fjes som kan bli dine støttespillere og venner dersom du engasjerer deg!

NOE Å SE FREM TIL

Det å bli kjent med andre i samme situasjon, som er opptatt av å drive bedrift og som har like utfordringer som deg, er en gave til deg som er på vei inn i ensomhetsfella. Da kan Småprats raskt bli ukas høydepunkt.

INSPIRASJON

Vi kommer til å inspirere hverandre. Slik er det der folk møtes. I tillegg vil vi første mandag i måneden ha en Inspirasjonsmandag i lunsjen hvor ulike gjester er spesielt invitert til å dele noe til inspirasjon for oss andre.

Hopp til verktøylinje